ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС – Виши санитарни техничар/ /Санитарно-еколошки ижењер

На основу члана 7. и члана 8. Посебног колективног уговора за здравствене установе чији је оснивач Рeпублика Србија (“Сл. гласник РС“, бр. 96/2019), члана 22. Статута Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, Закључка 51 број: 112-9746/2022 од 29. новембра 2022. године Комисије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава, Кадровског плана Завода за јавно здравље «Тимок» Зајечар за  2018. годину бр. 112-01-200/2018-02 од 20. августа 2018. године и Одлуке директора Завода бр. 3-3378/22 од 22.12.2022. године, овим Завод за јавно здравље «Тимок» Зајечар, објављује

ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Једног извршиоца за обављање послова радног места: Виши санитарни техничар/ /Санитарно-еколошки ижењер за рад у Центру за контролу и превенцију болести, са пуним радним временом, на неодређено време и пробним радом у трајању до 3 (три) месеца.

Опис послова утврђен је Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији послова у Заводу за јавно здравље «Тимок» Зајечар и гласи:

Врши неопходне припреме за послове из домена рада Центра који се обављају у Заводу и на терену; У Заводу и на терену узима узорке заразног и другог материјала за лабораторијске анализе и одговоран је за тачност и благовременост достављања резултата анализа корисницима; Учествује и непосредно спроводи мере превенције и мере сузбијања заразних болести по епидемиолошким индикацијама; Учествује у извођењу имунизације по клиничко-епидемиолошким индикацијама у Заводу и на терену; Учествује у изради Плана и Извештаја о извршеној имунизацији  у здравственим установама, као и дистрибуцији вакцинана здравственим установама на територији оба округа; Учествује у активностима код појаве заразних болести у епидемијској форми; По захтеву корисника услуга, али и по епидемиолошким индикацијама спроводи послове дезинфекције, дезинсекције и дератизације; Врши дезинфекцију резервоара и система за водоснабдевање водом за пиће; Учествује у активностима контроле ефикасности стерилизације у  установама које обављају здравствену делатност; Учествује у активностима везаним за прикупљање, обраду и евидентирање пријава и одјава ХНО; Учествује у активностима Саветовалишта за добровољно и поверљиво саветовање и тестирање на ХИВ и друге полно преносиве болести; Води оперативну евиденцију и другу документацију везану за рад у за то прописане протоколе и/или рачунар ради аутоматске обраде податка; Учествује у припремању периодичних извештаја; Учествује у спровођењу едукативних програме из области понашања за целокупно становништво и групације у ризику; Учествује у спровођењу активности у ванредним ситуацијама; Израђује  налоге за фактурисање, фактуре пружених услуга Центра; Учествује у раду на нучно-истраживачким пројектима; Ради послове узимања узорака ваздуха, површинских и отпадних вода, вода за пиће, животних намирница и предмета опште употребе и брисева. Врши физичка и физичко-хемијска испитивања воде за пиће отпадних и површинских вода на терену. Врши стручни надзор код пријема узорака. Израђује радни налог за санитару микробиологију и санитарну хемију и екотоксикологију, израђује налог за фактурисање пружених услуга. Прати резултате анализа и штампа извештаје о испитивању. Учествује у компјутерској обради података. Учествује у изради извештаја из свог домена. Дужан је да врши фер и непристрасна испитивања, без предрасуда и не може да прихвата поклоне или други вид специјалног третмана због извођења лабораторијских испитивања. У сталном је контакту са корисницима услуга из делокруга рада Центра. У циљу извршавања радних задатака управља моторним возилом; О свом раду подноси периодично извештаје; Обавља и друге послове које захтева процес рада у Заводу по налогу руководиоца и њима одговара за свој рад. Дужан је да примењује процедуре и упутства система квалитета.

Поред општих услова за заснивање радног односа утврђених законом, кандидати треба да испуњавају и следеће посебне услове: стечени одговарајући ниво стручне спреме (минимум 6.1), положен стручни испит, лиценца, знање рада на рачунару, возачка дозвола Б категорије, најмање 6 месеци рада у наведеном звању.

Заинтересовани кандидати преко Одељења за правне и опште послове Завода, уз пријаву  прилажу доказе о испуњености услова огласа у неовереним фотокопијама: фотокопију дипломе о стеченом нивоу стручне спреме, фотокопију уверења о положеном стручном испиту и издатој лиценци, изводе из матичне књиге рођених и матичне књиге држављана, кратку биографију (CV) са адресом, контакт телефоном и е-маил адресом.

Рок за подношење пријава је 8 (осам) дана од дана објављивања огласа код Националне службе за запошљавање.

Пријаве слати на адресу: Завод за јавно здравље «Тимок» Зајечар, ул. Сремска бр.13, 19000 Зајечар, са назнаком „за оглас“, или лично доставити Одељењу за правне и опште послове на адреси Завода.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Кандидати који испуњавају услове конкурса биће позвани на разговор и проверу знања.

Приликом заснивања радног односа, кандидат је дужан да достави лекарско уверење као доказ о здравственој способности за послове за које се прима.

Одлука о избору кандидата ће бити објављена на огласној табли Завода и на Wеб сајту Завода, а све потребне информације се могу добити у Одељењу за правне и опште послове.

Оглас објавити на Wеб сајту Завода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *