Free Joomla Templates by FatCow Coupon

фестивал науке „Тимочки Научни Торнадо – ТНТ“ 2016

Категорија: година 2013

tnt1601

 

У вртлогу науке, образовања и професионалног опредељења фестивала науке „Тимочки Научни Торнадо – ТНТ“, и ове године, у суботу 5. новембра, у просторијама Основне школе "3. октобар" у Бору, нашла се и екипа Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар. Организатори овог фестивала били су: Технички факултет у Бору, Техничка школа Бор, ОШ "3. октобар" Бор, Друштво младих истраживача Бор и Фондација "Др Берислав Ристић Берко".
Главна тема овогодишњег фестивала била је „Трагом човека до река“, а реализацију овог пројекта подржало је Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије. Учешће у манифестацији потврдиле су 34 институције из Бора, Зајечара, Неготина, Књажевца и Алексинца, док је преко 700 посетилаца показало своје интересовање за природне науке (биологију, хемију, физику и медицину), али и друштвене науке, као и науке савремене технологије.

 

 


Екипа Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, предвођена знањем и искуством начелнице Центра за хигијену и хуману екологију, у присуству бројних посетилаца штанда Завода представила је само део свакодневних активности Завода у оквиру мониторинга - контроле воде за пиће, површинских и отпадних вода. Том приликом, сви заинтересовани су могли да се упознају са поступком рада, од узорковања до израде резултата за жељени узорак, присуствују мерењу резидуалног хлора у води за пиће, упоређивању техника мерења резидуалног хлора на хлор-компараторима различитим реагенсима, демонстрацији мерења температуре у води за пиће и информишу се о значају контроле температуре у узорцима воде. Овогодишње представљање обогаћено је плакатима о кружењу воде у природи и плакатом каква вода може да чува или наруши наше здравље. Посетиоцима штанда уручен је пригодан промотивни материјал, а најзаинтересованији награђени су беџевима и хемијским оловкама.
У знак захвалности за учешће на Фестивалу, Завод за јавно здравље „Тимок“ Зајечар добио је Захвалницу и потврду о учествовању и подржавању развоја науке.

tnt1602 tnt1603

____________________________________________________________________________________