Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Други фестивал науке у Зајечару "КАРАВАН НАУКЕ 2015 – ТИМОЧКИ НАУЧНИ ТОРНАДО" 2015.

Категорија: година 2013

tntz201501

 

 

 

Други фестивал науке у Зајечару "КАРАВАН НАУКЕ 2015 – ТИМОЧКИ НАУЧНИ ТОРНАДО", одржан је у суботу 28.11.2015. године у ОШ "Десанка Максимовић" у Зајечару од 10 до 14 часова. Фестивал је свечано отвоpен у петак 27.11.2015. године у 17 часова представом „Без по муке нема науке“ након представе уследило је предавање проф. др. Драгана Гајића, Департмaнт за физику ПМФ-а из Ниша „Да ли су шетали по Месецу“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


tntz201502Организатори Фестивала науке били су: ОШ "Десанка Максимовић" Зајечар, Друштво младих истраживача Бор, Универзитет у Београду, Технички факултет у Бору и ОШ „Душан Радовић“ Бор . Овај фестивал подржан је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.
Циљ Фестивала науке је да природне науке приближи ученицима и студентима и то кроз сликовите, атрактивне, занимљиве презентације и демонстрације огледа, као и да промовише научна открића и достигнућа најширем аудиторијуму. Одазив учесника и посетиоца овогодишњег Фестивала науке био је више него одличан. Поред учешћа великог броја ученика основних, средњих школа и факултета учествовао је и већи број запослених у другим јавним и приватним установама.     Завод за јавно здравље "Тимок" Зајечар, је и ове године узео учешће на Фестивалу представивши део својих свакодневних активности кроз делатности правилне исхране, епидемиологије, заштите животне средине и микробиологије. Штанд Завода је поново привукао пажњу великог броја посетилаца награђивањем ,,СМАЈЛИЋЕМ“ правилним одабиром здравих грицкалица, приказом крпеља кроз микроскоп, дељењем агитки са тематиком “вода и здравље” и ,,1. ДЕЦЕМБРА“, обележавања Светског дана борбе против сиде, експерименталним мерењем резидуалног хлора у води за пиће и приказом „Кружења воде у природи“ на постеру.

tntz201503