Free Joomla Templates by FatCow Coupon

АКТИВНОСТИ ОБАВЉЕНЕ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА НАЦИОНАЛНЕ НЕДЕЉЕ ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА 2014 ГОДИНЕ

zubi1401

 

Одељење за промоцију здравља Завода за јавно здравље ,,Тимок,,Зајечар је спровело следеће активности:

 

 

 


-одржано седам организационих састанака у седам Домова здравља (дечја превентивна стоматологија) и дата упутства за обележавање Недеље здравља уста и зуба 2013.године;(наградни конкурс-литерарни и ликовни радови;представа;) под слоганом ,,Здав осмех- леп осмех,,
-стручни тим Одељења за промоцију здравља ЗЗЈЗ ,,Тимок,, одржао 14 предавања о здрављу уста и зуба у основним школама на подручју зајечарског и борског округа и предшколским установама.
- у свим основним школама у Зајечару(5 ош),као и уосновним школама у Салашу,Грљану,и,Неготину,Бољевцу,Књажевцу (3 ош),Бору,Неготину,Мајданпеку,Кладову организоване су активности ученика на изради ликовних и литерарних радова са тематиком ,,Здав осмех –леп осмех,, ( 10 постављених изложби у поменутим школама. И предшколским установама у Књажевцу,Зајечару,Бору,Неготину,Кладову,Бољевцу, Сокобањи.(постављене изложбе ликовних радова у поменутим предшколским установама) Постављена је изложба најуспешнијих радова ученика основношколског узраста и деце прешколског узраста на завршној манифестацији у Сали Завода за јавно здравље''Тимок'' Зајечар.


zubi1410- Заводу за јавно здравље на конкурс је пристигло 450 ликовних радова и 24 литерарних радова на тему ,,Здрав осмех- леп осмех,,Најуспешнији радови су награђени на завршној манифестацији у Заводу за јавно здравље ''Тимок'' (ученици су награђени књигама, четкицама и пастама за зубе и послужени воћем) .
-9. јуна у Сали завода за јавно здравље у Зајечару одржана је завршна манифестација Недеље здравља уста и зуба,на којој су учесетвовала деца са најбољим ликовним и литерарним радовима .

- Снимљено је 8 Тв прилога о недељи здравља уста и зуба као и о стању уста и зуба дечје популације који су емитовани на локалним тв станицама-тв''Бест'' Зајечар-тв ''Исток Зајечар , Ф канал Зајечар и тв''Сезам ''Бор .Репортажа о завршној манифестацији емитована у емисији ,,Мој град,, тв''Бест''и јутарњем програму; радио емисије-Тимочки радио и ''Темпо'' радио -Зајечар. (укупно 8 Тв прилога и 2 радио емисија)

 

 

zubi1402   zubi1403
 zubi1405  zubi1406
 zubi1407  zubi1408
 zubi1409  zubi1411
zubi1412 zubi1404