Free Joomla Templates by FatCow Coupon

ОБЕЛЕЖЕН ОКТОБАР- МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ

sdh2019201Поводом обележавања октобра – месеца правилне исхране, завршна манифестација одржана је у петак, 1.11.2019. године под слоганом “Правилна исхрана- доступна и приступачна свима.За свет без глади” у свечаној сали Завода за јавно здравље „Тимок" у Зајечару. Том приликом је отворена изложба најуспешнијих ликовних и литерарних радова деце предшколског узраста и ученика основних школа.
Најбољи ликовни и литерарни радови награђени су дипломама, књигама и здравим послужењем од воћа и природних сокова. Прва награда у категорији предшколског узраста за ликовни рад, припала је вртићу Црвенкапа из Књажевца. Од I до IV разреда,награду за најбољи цртеж,добила је Софија Раденковић, ученица III разреда ОШ “Вук Караџић”из Књажевца док је ликовни рад Марије Раденковић,ученице VII разреда ОШ “Доситеј Обрадовић” из Вражогрнца,награђен првом наградом, у узрасту од V до VIII разреда. За најбољи литерарни рад проглашен је рад Галине Николић,ученице III разреда ОШ “Љубица Радосављевић-Нада'' из Зајечара и рад Дуње Петковић, ученице VI разреда ОШ”Вук Караџић” из Неготина. Специјална награда припала је групном раду ученика III разреда ОШ” Jeремија Илић-Јегор” из Рготине.
Манифестацији су присуствовала деца предшколског узраста, ученици, родитељи, васпитачи, учитељи и наставници са територије зајечарског и борског округа. Својим учешћем и ангажманом,ову свечаност су употпунили и улепшали ученици III разреда ОШ “Љубица Радосављевић-Нада'' из Зајечара, који су са својом учитељицом Хеленом Вучковић,припремили и извели приредбу под наливом “Посуђијада”, због чега су добили специјалну награду. Догађај су пропратили и локални медији.

sdh2019202  sdh2019203