Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Обележен 1.октобар 2019. - Међународни дан старијих особа

stari201902Meђународни дан старијих особа под слоганом “Ка једнакости у старијем добу” је ове године обележен 1.10.2019.год у новим просторијама Црвеног крста у циљу промовисања равноправног старења. Тим поводом је др Олгица Станојловић одржала предавање о активном и здравом старењу, а екипа Одсека за промоцију здравља Заводa за јавно здравље “Тимок” је проверавала крвни притисак и давала савете о здрављу у оквиру превентивног прегледа старијих особа. Манифестацију су пратили локални медији.
Зашто је важно говорити о здравом старењу кроз цео животни циклус?
Посматрати здраво старење кроз цео животни циклус важно је за старије, али је још важније за младе људе, јер наши избори и активности које чинимо у млађим годинама утичу на нас у старости.
Док мислимо да наши избори утичу само на наше тело и здравље данас, наши избори заправо утичу и на наше тело и здравље касније у животу и у старости. Посматрати здраво старење и целоживотни циклус нам помаже у разумевању да нам наши избори који се односе на здраве стилове живота које доносимо данас или сутра помажу и утичу на чињеницу колико дуго ћемо живети и колико ћемо моћи да радимо оно што волимо и у старости.
Старење не можемо спречити, али можемо спречити нездраво старење тако што ћемо свакодневно доносити добар избор за наше здравље. То значи да се правилно хранимо, држимо своје тело и ум активним, имамо времена за активности у којима уживамо, имамо времена за пријатеље и могућност да добијемо подршку која нам је потребна и коју желимо. Почевши од данашњег здравог животног избора, можете помоћи себи да живите што дуже у добром здрављу и да што дуже будете функционално независни. Почевши од данас, за себе можете изградити здравију будућност и дуговечност.

 

stari201901  stari201903 
 stari201904  stari201905