Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Конкурс је део кампање Октобар месец правилне исхране и 16.октобар

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ „ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ БАТУТ”
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

МРЕЖА ИНСТИТУТА/ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

РАСПИСУЈУ КОНКУРС
ЗА ИЗБОР НАЈБОЉИХ ЛИКОВНИХ И ЛИТЕРАРНИХ РАДОВА НА ТЕМУ

„ПРАВИЛНА ИСХРАНА – ДОСТУПНА И ПРИСТУПАЧНА СВИМА. ЗА СВЕТ БЕЗ ГЛАДИ.“

Конкурс је део кампање Октобар месец правилне исхране и 16.октобар – Светски дан хране и намењен је деци из предшколских установа и ученицима основних школа у Републици Србији. Циљ конкурса је да се подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему развијања правилних навика у исхрани. Формирање правилних навика у исхрани је важно од најранијег узраста, посебно када је реч о редовности оброка током дана, разноврсности и количинама намирница које се користе у исхрани, начину њихове производње, транспорта, чувања и припреме. Савремен начин живота донео је и промену у начину исхране који карактеришу нередовни оброци, већи унос тзв. брзе хране, мањи унос поврћа и воћа.

По три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика - узраст I - IV разред основне школе и V-VIII разред основне школе, предшколске установе и школе могу да доставе окружном заводу/институту за јавно здравље, Центру за промоцију здравља, са назнаком „За наградни конкурс Октобар месец правилне исхране”, до петка 18. октобра 2019. године, Сремска 13, Завод за јавно здравље “Тимок” Зајечар. Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, формата максимално до 35 пута 50 cm.

Завршна манифестација поводом обележавања Светског дана хране, биће одржана у сали Завода за јавно здравље “Тимок” уз доделу награда за најуспешније ликовне и литерарне радове. О датуму одржавања манифестације бићете накнадно обавештени.

ПРАВИЛНА ИСХРАНА – ДОСТУПНА И ПРИСТУПАЧНА СВИМА

__________________________________________________________________________________________