Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Извештај поводом обележавања Светског дана срца

sds2019011

„БУДИ ХЕРОЈ СВОГА СРЦА” 

Стручни тим Одсека за промоцију здравља ЗЗЈЗ ,,Тимок“ у сарадњи са Превентивним центром Дома здравља Зајечар, Црвеним крстом Зајечар и Медицинском школом је поводом обележавања Светског дана срца 29. септембра 2019.год. под слоганом „БУДИ ХЕРОЈ СВОГА СРЦА”организовао контролу здравља становништва (мерење крвног притиска, одређивање концентрације шећера у крви) на зајечарском тргу.
Том приликом 21-ог септембра на Тргу Ослобођења у Зајечару грађани су добили неопходне информације како побољшати здравље свога срца и унапредити целокупно здравље организма. Подељен је и здравствено едукативни материјал (флајери, агитке, брошуре, постери). Број учесника манифестације је био око 150 грађана. Манифестацију су пратиле екипе локалних мас-медија.
Светски дан срца је установљен 2000. године, са циљем да информише људе широм света да су болести срца и крвних судова водећи узрок смрти. Сваке године у свету 17,9 милиона људи умре од последица болести срца и крвних судова.
Ове године Светски дан срца се обележава под слоганом „БУДИ ХЕРОЈ СВОГА СРЦА” са жељом да се створи глобална заједница Хероја наших срца. То су људи из свих сфера живота широм света који сада делују како би они и њихове породице живели здравијим животом. Они су се обавезали да ће припремати здраве оброке и да ће се правилно хранити, да ће својим примером показати деци како да буду физички активнија, да ће забранити пушење у својој кући/стану и помоћи другима да престану са овом лошом навиком.

 sds2019012 sds2019013 

________________________________________________________________________________________________