Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Обележен 7. април - Светски дан здравља

sdz1900Поводом обележавања Светског дана здравља 7. априла, под слоганом „Примарна здравствена заштита - основ универзалне покривености здравственом заштитом“, 6. априла 2019. на Тргу ослобођења у Зајечару, одржана је централна манифестација у организацији Завода за јавно здравље “Тимок“ Зајечар, Превентивног центра Дома здравља и Црвеног крста Зајечар. Oбављена је контрола здравља грађана (мерење крвног притиска и концентрације шећера у крви) и подељен здравствено едукативни материјал.
Такође, 8. априла, Светски дан здравља обележен је и у новим просторијама Црвеног крста у Зајечару, у сарадњи са Градском управом Зајечар, Заводом за јавно здравље “Тимок“ Зајечар, Превентивним центром Дома здравља и Удружењем пензионера Зајечар. Том приликом чланови Удружења пензионера, као и сви старији заинтересовани грађани, извршили су контролу свог здравља (мерење крвног притиска и концентрације шећера у крви) и добили корисне савете о активном и здравом старењу од стране присутних лекара. Подељен је и здравствено-едукативни материјал.
Након предавања посвећеног пензионерима и одржаног Округлог стола са представницима организатора, проглашено је “најздравије Удружење пензионера”.

Oбе манифестацијe пропратили су локални медији: ТВ Исток, РТВ Ф канал - Фира, За медиа, Зајечар Online и Tимок Press.
Затим, 9.априла Завод за јавно здравље “Тимок” Зајечар узео је учешће у обележавању Светског дана здравља у Народној библиотеци у Бору, одржаним предавањем на тему “Пређимо са речи на дела” . Том приликом, додељене су награде за најбоље ликовне радове деци Предшколске установе “Бамби” Бор.
Поводом Светског дана здравља, у петак, 12.априла 2019. у сали Завода за јавно здравље “Тимок” , за ученике Медицинске школе из Зајечара одржано је предавање на тему “Принципи правилне исхране” (предавач, сан.инг.спец. Ненад Ђорђевић). Предавању је присуствовало 90 ученика са својим професорима.

sdz1901  sdz1903 
 sdz1902  sdz1905
 sdz1906  sdz1907
 sdz1904  sdz1908