Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Održan Festival nauke „Timočki naučni tornado“ u Boru

tnt1708

 

Šesti festival nauke pod nazivom „Timočki naučni tornado“ održan je proteklog vikenda u OŠ “3. oktobar“ u Boru. Organizatori ove manifestacije bili su Društvo mladih istraživača Bor, Tehnički fakultet u Boru, Tehnička škola Bor, Osnovna škola „3. oktobar“ Bor, Regionalni centar za talente Bor, Muzej rudarstva i metalurgije Bor i udruženje „Vilaž“.
Ovogodišnji slogan festivala je „Baci pogled na naučni ogled“.
ZZJZ „Timok“ je na festivalu učestvovao kao jedna od 30 institucija koje daju podršku ovakvim manifestacijama. Na festivalu je bilo preko 300 različitih naučnih programa u cilju promovisanja prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, buđenja interesovanja za ove nauke i predstavljanja nauke na zanimljiv i privlačan način.
Zavod je predstavio svoju delatnost demonstrirajući nekoliko ogleda (određivanje rezidualnog hlora u vodi za piće, princip rada magnetne mešalice, merenje buke u životnoj sredini, pregled krpelja kroz mikroskop). Takođe, bila je promovisana pravilna ishrana.
Drugi deo manifestacije održaće se u Zaječaru, u osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, gde će ZZJZ „Timok“ takođe uzeti učešće.

 

tnt1706   tnt1703
 tnt1701  tnt1705
 tnt1702  tnt1707
 tnt1709  tnt1704