Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Храни се правилно и буди здрав 2017

sdh1702Поводом обележавања октобра – месеца правилне исхране, завршна манифестација одржана је у уторак, 31.10.2017. године под слоганом “Храни се правилно и буди здрав” у свечаној сали Завода за јавно здравље „Тимок" у Зајечару.
Као и сваке године Завод за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару као превентивна установа под руководством Института и Министарства здравља расписала је наградни конкурс за најуспешније радове на ову тему. Пристигло је више од 400 радова, а награђено је 22 у категоријама предшколског узраста, ученика нижих и виших разреда основних школа.
Активности и манифестација обележавања овог дана, доприносе промоцији здравља и подизању свести о принципима правилне исхране. Формирање правилних навика у исхрани је важно од најранијег узраста, посебно када је реч о редовности оброка током дана, разноврсности и количинама намирница које се користе у исхрани, начину њихове производње, транспорта, чувања и припреме. Правилна исхрана је значајан фактор у очувању и унапређењу здравља свих, а нарочито деце у периоду интензивног раста и развоја.


sdh1703Циљ конкурса је да се подстакне здравственоваспитни рад у предшколским установама и основним школама на тему правилне исхране. Том приликом су ученици 4. разреда ОШ “Ђура Јакшић” из Зајечара извели представу “Здрава храна” и отворили изложбу награђених радова деце предшколског узраста и ученика основних школа. Уручене су пригодне награде, књиге и дипломе, за најбоље дечије ликовне и литерарне радове, а предшколци вртића „Ђурђевак“ из Зајечара за све присутне припремали су здраве сендвиче са пуно витамина. Манифестацији су присуствовала деца предшколског узраста, ученици, родитељи, васпитачи, учитељи и наставници са територије зајечарског и борског округа: Књажевац, Зајечар, Бор, Неготин, Кладово, Сокобања. Целокупан програм су пропратили и локални масмедији из Зајечара и Бора.

 

sdh1701
Прилог преузет са портала За медиа.


Награђени радови

______________________________________________________________________________________________