Free Joomla Templates by FatCow Coupon

AKTIVNOSTI OBAVLJENE POVODOM OBELEŽAVANJA NACIONALNE NEDELJE ZDRAVLJA USTA I ZUBA 2017. GODINE NA PODRUČJU ZAJEČARSKOG I BORSKOG OKRUGA POD SLOGANOM „OSMEHNI SE ZDRAVO“

zz1701Odsek za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje „Timok Zaječar“ je sproveo sledeće aktivnosti:
-Održano je sedam organizacionih sastanaka u sedam Domova zdravlja (dečja preventivna stomatologija) i data uputstva za obeležavanje Nedelje zdravlja usta i zuba 2017. godine; (nagradni konkurs-literarni i likovni radovi ) pod sloganom „Osmehni se zdravo“.
- U svim osnovnim školama u Zaječaru (5 O.Š.), kao i u osnovnim školama u Boljevcu, Knjaževcu (2 O.Š.), Boru, Kladovu i Negotinu organizovane su aktivnosti učenika na izradi likovnih i literarnih radova sa tematikom „Osmehni se zdravo“ ( 9 postavljenih izložbi u pomenutim školama). I predškolskim ustanovama u Knjaževcu, Zaječaru, Boru, Kladovu, Boljevcu, Donjem Milanovcu i Majdanpeku (11 postavljenih izložbi likovnih radova u pomenutim predškolskim ustanovama). Postavljena je izložba najuspešnijih radova učenika osnovno školskog uzrasta i dece preškolskog uzrasta na završnoj manifestaciji u sali Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar.
- Zavodu za javno zdravlje na konkurs je pristiglo 200 likovnih radova i 25 literarnih radova na temu „Osmehni se zdravo“. Najuspešniji radovi su nagrađeni na završnoj manifestaciji u Zavodu za javno zdravlje „Timok“ (učenici su dobili diplome, nagrađeni knjigama, četkicama, pastama za zube i posluženi voćem).
-23. maja u sali Zavoda za javno zdravlje u Zaječaru održana je završna manifestacija Nedelje zdravlja usta i zuba, na kojoj su učesetvovala deca sa najboljim likovnim i literarnim radovima.
-24. maja u sali Doma zdravlja u Zaječaru održana je istoimena manifestacija u organizaciji stomatološke službe Doma zdravlja Zaječar u vidu priredbe na kojoj su učenici pet osnovnih gradskih škola i predškolci PU „Đulići“ imali recitatorske nastupe i predstave.
- Snimljeno je 8 TV priloga o Nedelji zdravlja usta i zuba kao i o stanju usta i zuba dečije populacije koji su emitovani na lokalnim TV stanicama - „Zaječar Online“, „Za Media“, „Istok Zaječar“ i „F kanal Zaječar“ . Reportaža o završnoj manifestaciji emitovana je i na lokalnim radio stanicama - „Tempo“ radio i članak u listu Timočki nedeljnik. (ukupno 8 TV priloga i 8 radio emisija i 4 članka).

zz1702 zz1703
zz1704 zz1705
zz1706 zz1707

 

Izveštaj Zaječar online portala.

Izbeštaj ZaMedia portala.