Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Обележен Светски дан здравља у Зајечару

april170700Ове године, Светски дан здравља - 7. април обележен је под слоганом      „Депресија - хајде да разговарамо“.

Тим поводом, у организацији  Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, Црвеног крста Зајечар, Превентивног центра Дома здравља Зајечар и Медицинске школе Зајечар, одржана је централна манифестација на градском тргу.

Суграђани су тога дана могли да провере вредности крвног притиска и концентрацију шећера у крви и од стручнних екипа организатора добију корисне савете о здрављу. Подељен је и здравствено-едукативни материјал, док су ученици Медицинске школе радили анкетирање грађана (PHQ 9 упитник).

Дешавања на градском тргу пропратили су локални медији (ТВ „Фира“, Портал „Zaječar Online“, Радио „Темпо“ и  Новински лист „Тимок“.

Светски дан здравља обележен је и у просторијама Црвеног крста Зајечар, а у сарадњи са Одељењем за промоцију здравља ЗЈЗ „Тимок“ Зајечар и Превентивним центром Дома здравља Зајечар, где је обављено  анкетирање корисника народне кухиње о социјалном и здравственом статусу, условима живота и утицајима на психичко здравље. И овом приликом, подељен је  здравствено-едукативни материјал.

april170701  april170702 
 april170703  april170704
 april170705  april170706