Free Joomla Templates by FatCow Coupon

VII FESTIVAL OBRAZOVANJA I UČENJA ODRASLIH U BORU

borUci20141227

 

VII Festival obrazovanja i učenja odraslih "Bor grad koji uči" održan je u Boru 22. i 23. decembra, u Narodnoj biblioteci, a u organizaciji Društva za obrazovanje odraslih, Beograd, Društva mladih istraživača, Narodne biblioteke i Čitaonice „Evropa" iz Bora.
Koncept učenja tokom celog života prepoznat je kao preduslov aktivnog i kreativnog učešća svih građana u razvoju zajednice koja može da zadovolji potrebe svojih članova, ali i da odgovori na izazove vremena.

 

 

 

 

borUci20141226Kao priprema za festival, za nekoliko dana prikupljeno je stotinu izjava građana o njihovim potrebama i željama za obrazovanjem i učenjem.
Zavod za javno zdravlje "Timok" Zaječar aktivno je učestvovao na navedenom festivalu, sa svojim predstavnicima dr med. Dijana Miljković, dr med. Snežana Ćosić i Dragan Paunović, dipl.biolog.)
Tokom trajanja festivala izvršena je razmena ideja i inicijativa zainteresovanih korisnika i organizatora programa obrazovanja odraslih, podeljenih u šest radnih grupa, koje su raspravljale o predloženim temama obrazovanja odraslih u dve sesije. Predstavnici Zavoda za javno zdravlje "Timok" Zaječar, učestvovali su u radnoj grupi koja se bavila zdravljem i ekologijom.